6 tips om de herfst te omarmen!

03-12-2023
Auteur: Tony van Veen

undefined

De zomerzon maakt langzaam plaats voor de warme tinten van de herfst. Dat betekent dat het tijd is om je horecabedrijf klaar te maken voor een seizoen vol gezelligheid en knusheid. Top-Chefs geeft jou 6 tips!


1. Herfstige accessoires
De herfst brengt een unieke sfeer met zich mee, dus waarom zou je die niet naar binnen halen? Versier je restaurant met warme herfstkleuren, denk aan rijke oranje en diep rood. Voeg wat pompoenen, bladeren en zachte verlichting toe om die typische herfstige ambiance te creëren die gasten meteen op hun gemak stelt.


2. Comfortabele zithoeken
Maak het extra gezellig met comfortabele zithoeken die uitnodigen tot ontspanning. Zachte kussens, knusse dekens en comfortabele stoelen zorgen ervoor dat je gasten zich meteen thuis voelen. Creëer hoekjes waar ze zich kunnen nestelen met een goed boek of gezellig kunnen kletsen met vrienden en familie.


3. Vuur en warmte 
Als je het geluk hebt om een open haard te hebben, is dit het perfecte moment om die aan te steken. Er is niets zo rustgevend als het knapperende geluid van een vuur en de warmte die het verspreidt. Als je geen open haard hebt, kun je met kaarsen en sfeerverlichting een vergelijkbaar effect creëren.


4. Seizoensgebonden lekkernijen
De herfst is het seizoen van overvloedige oogsten en heerlijke smaken. Pas je menu aan met seizoensgebonden lekkernijen zoals pompoensoep, hartverwarmende stoofschotels en appeltaart waarvan de geur alleen al je gasten doet watertanden. En vergeet de herfstige drankjes niet, zoals kruidige pumpkin spice latte en warme appelcider.


5. Toepasselijke evenementen
Geef je gasten nog een reden om naar je restaurant te komen door herfstige evenementen te organiseren. Denk aan een herfstproeverij met seizoensgebonden gerechten en drankjes of een pompoenversierwedstrijd.


6. Muzikale achtergrond
Kies de juiste muziek om de herfststemming te versterken. Denk aan akoestische nummers, jazz of klassieke muziek die de rustige en warme sfeer van de herfst weerspiegelen. De juiste muziek kan de totale ervaring van je gasten versterken.


Herfst pompoen


Dus, terwijl de herfst voor de deur staat, is het tijd om je horecabedrijf om te toveren tot een knusse en gezellige plek waar gasten kunnen ontsnappen aan de koelere temperaturen buiten. Laat de warme kleuren, heerlijke geuren en comfortabele hoekjes een uitnodiging zijn voor je gasten om te komen genieten van de pracht van dit betoverende seizoen. Het is tijd om de herfst te omarmen en je restaurant te laten stralen als nooit tevoren! 

Artikel delen

Download de Top-Chefs app

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan met de app van Top-Chefs? Download nu de app helemaal gratis en maak een profiel aan. En onthoud; wij doen jouw administratie!

  • 1
    Download de app.
  • 2
    Registreer je binnen enkele minuten.
  • 3
    Starten maar!
Download de app in de app store
Download de app in google play
Sfeerafbeelding