7 tips voor een insectenvrij terras

03-12-2023
Auteur: Mike Hartsink

undefined

Een levendig terras is een uitnodigende plek voor gasten om te genieten van heerlijke maaltijden en verfrissende drankjes. Helaas kunnen insecten zoals vliegen, wespen en muggen al snel een domper zijn op de ervaring van gasten. Als horecabedrijf is het vermijden van insecten op het terras van groot belang om de tevredenheid van klanten te waarborgen. In deze blog delen we zeven effectieve tips om jouw terras insectenvrij te houden, zodat jouw gasten volop kunnen genieten van hun tijd bij jouw zaak.


Proost!


1. Regelmatige reiniging

Een schone omgeving trekt minder insecten aan. Zorg ervoor dat je terras dagelijks wordt gereinigd om voedselresten en andere bronnen van aantrekking voor insecten te verwijderen. Het grondig schoonmaken van tafels, stoelen en de vloer is van cruciaal belang. Vermijd ook het laten staan van afvalbakken vol met vuilnis; leeg ze regelmatig om geuroverlast en ongewenste bezoekers te voorkomen.


2. Gebruik van insectenwerende planten

Bepaalde planten staan bekend om hun vermogen om insecten af te weren. Overweeg het plaatsen van potten met kruiden zoals basilicum, munt, citroengras en lavendel op uw terras. Deze geuren staan erom bekend dat ze insecten, zoals muggen en vliegen, op afstand houden.


3. Installeer horren en vliegengaas

Het gebruik van horren en vliegengaas bij deuren en ramen kan helpen voorkomen dat insecten het horecabedrijf binnendringen. Controleer regelmatig of er geen gaten of beschadigingen zijn, zodat de barrière effectief blijft.


4. Ventilatie en luchtstroom

Zorg voor goede ventilatie op je terras. Vliegende insecten hebben de neiging om te worden afgeschrikt door een lichte bries. Overweeg het plaatsen van ventilatoren om de luchtstroom te bevorderen, waardoor het voor insecten moeilijker wordt om in de buurt van jouw gasten te komen.


5. Natuurlijke insectenwerende middelen

Maak gebruik van natuurlijke insectenwerende middelen om insecten op afstand te houden. Citronella-kaarsen en wierookstokjes zijn populaire opties die muggen afweren. Een mengsel van water en citroensap kan worden gebruikt om tafels en oppervlakken af te vegen, omdat de geur ook helpt bij het ontmoedigen van insecten.


6. Regelmatig onderhoud van groenvoorzieningen

Als je terras omringd is door groen, zorg er dan voor dat planten en bomen regelmatig worden onderhouden. Verwijder overrijp fruit en controleer op insectenplagen. Een goed onderhouden groenvoorziening vermindert het risico op insectenbeten en -steken.


7. Professionele plaagbestrijding

Als alle bovenstaande maatregelen niet het gewenste resultaat opleveren, aarzel dan niet om professionele plaagbestrijdingsdiensten in te schakelen. Een ervaren plaagbestrijdingsbedrijf kan uw horecabedrijf inspecteren, de bronnen van insecten identificeren en effectieve oplossingen bieden om het probleem aan te pakken.


Een insectenvrij terras is essentieel voor het creëren van een gastvrije en comfortabele omgeving voor jouw horecabedrijf. Met deze zeven tips kan je de overlast van insecten minimaliseren en je gasten een aangename ervaring bieden!


Artikel delen

Download de Top-Chefs app

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan met de app van Top-Chefs? Download nu de app helemaal gratis en maak een profiel aan. En onthoud; wij doen jouw administratie!

  • 1
    Download de app.
  • 2
    Registreer je binnen enkele minuten.
  • 3
    Starten maar!
Download de app in de app store
Download de app in google play
Sfeerafbeelding