De verkwikkende voordelen van terrassen

01-06-2023
Auteur: Mike Hartsink

Met het naderende mooie weer in het vooruitzicht wordt het tijd om de voordelen van terrassen te omarmen. Terrassen zijn niet alleen plekken waar mensen samenkomen om te genieten van eten en drinken, maar ze bieden ook talloze voordelen voor zowel horecaondernemers als hun gasten. Tijd om eens alle voordelen op te sommen! 


Heerlijk terrassen!


1. Verbeterde gastervaring
Terrassen bieden een unieke setting waar gasten kunnen ontspannen en genieten van de buitenlucht. Gasten kunnen genieten van een heerlijke maaltijd of een verfrissend drankje terwijl ze de energie van de omgeving absorberen. Dat klinkt goed!


2. Uitbreiding van de capaciteit
Terrassen bieden horecaondernemers de mogelijkheid om hun capaciteit uit te breiden. Met extra zitplaatsen buiten kunnen ze meer gasten verwelkomen en zo hun omzet verhogen. Dit is vooral waardevol in tijden waarin binnenruimtes mogelijk beperkt toegankelijk zijn. Uiteraard heb je wel genoeg personeel nodig, maar daar helpt Top-Chefs je graag bij.


3. Creëren van sfeer en branding
Terrassen bieden een kans om een unieke sfeer en branding te creëren. Door het gebruik van passende meubels, decoraties en verlichting kunnen horecaondernemers een speciale ambiance neerzetten die past bij hun concept en identiteit. Een goed ontworpen terras trekt de aandacht van voorbijgangers en kan een positieve indruk achterlaten. Altijd top of mind.


4. Seizoensgebonden flexibiliteit
Terrassen zijn bij uitstek geschikt voor seizoensgebonden aanpassingen. In de zomer kunnen ze worden voorzien van parasols en zonneschermen om gasten te beschermen tegen de hitte, terwijl in de herfst en lente dekens en warmtebronnen kunnen worden toegevoegd om gasten comfortabel te houden. Dit stelt horecaondernemers in staat om het hele jaar door van hun terras te profiteren.


5. Sociale ontmoetingsplek
Terrassen fungeren als sociale ontmoetingsplekken waar mensen samenkomen om te ontspannen, te praten en te genieten van elkaars gezelschap. Ze stimuleren sociale interactie en versterken de gemeenschapsbanden. Het creëren van een gastvrije en gezellige sfeer op het terras zal gasten aanmoedigen om terug te keren en anderen uit te nodigen om hetzelfde te doen. Want zeg nou zelf, iedereen heeft toch wel een favoriet terrasje?


Proost!


Terrassen zijn niet alleen een verlengstuk van het restaurant, maar ook een waardevolle troef voor horecaondernemers. Ze bieden verbeterde gastervaringen, uitbreiding van de capaciteit, brandingmogelijkheden, seizoensgebonden flexibiliteit en fungeren als sociale ontmoetingsplekken. Dus... heb jij al een terras?

Artikel delen

Download de Top-Chefs app

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan met de app van Top-Chefs? Download nu de app helemaal gratis en maak een profiel aan. En onthoud; wij doen jouw administratie!

  • 1
    Download de app.
  • 2
    Registreer je binnen enkele minuten.
  • 3
    Starten maar!
Download de app in de app store
Download de app in google play
Sfeerafbeelding