Vier volgende week Wereld Veganismedag

29-02-2024
Auteur: Mike Hartsink

undefined

1 november staat wereldwijd bekend als Wereld Veganismedag, een dag die de groeiende beweging naar een plantaardig dieet en een meer bewuste levensstijl viert. Als horecabedrijf kan je deze gelegenheid aangrijpen om je menu uit te breiden, nieuwe klanten aan te trekken en je inzet voor duurzaamheid te laten zien. 


Je zou bijvoorbeeld veganistische opties aan het menu toe kunnen voegen. Dit kunnen zowel hartige als zoete opties zijn. Denk aan veganistische burgers, pasta's, salades en veganistische desserts zoals veganistische brownies of cheesecake.


Uiteraard wil je dit aan alle gasten kenbaar maken. Een ideale manier is om hier aandacht aan te geven op de website, lokale nieuwssites en -bladen en natuurlijk je eigen socials. Om de aandacht van potentiële klanten te trekken, kan je speciale kortingen of promoties aanbieden op je veganistische gerechten op Wereld Veganismedag. Dit moedigt gasten aan om de plantaardige opties te proberen. Een mooi voorbeeld is hoe McDonalds dit aanpakt. Via diverse kanalen communiceren zij kortigncoupons voor veganistische opties!


De gasten die wat lastiger te bereiken zijn kan je altijd nog proberen over te halen door middel van veganistische Tastingmenu's. Laat je chef-kok creatief zijn met seizoensgebonden ingrediënten om een unieke en smakelijke ervaring te creëren.


Wereld Veganismedag


Wereld Veganisme Dag biedt horecabedrijven een geweldige kans om te laten zien dat ze zich inzetten voor diversiteit en duurzaamheid in hun menu's. Of je nu al ervaring hebt met veganistische gerechten of net begint, deze dag is een kans om je creativiteit en toewijding aan bewuste voeding te tonen. Grijp deze kans aan om nieuwe klanten aan te trekken en je bestaande klantenkring te verrassen met heerlijke veganistische gerechten.

Artikel delen

Download de Top-Chefs app

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan met de app van Top-Chefs? Download nu de app helemaal gratis en maak een profiel aan. En onthoud; wij doen jouw administratie!

  • 1
    Download de app.
  • 2
    Registreer je binnen enkele minuten.
  • 3
    Starten maar!
Download de app in de app store
Download de app in google play
Sfeerafbeelding